SWEET BASIL

Restaurant Design / Planning
CHALLENGE

Update and expand Sweet Basil, an iconic restaurant in Vail.
Client concerns: acoustics, limited ceiling heights, and poor lighting.

SOLUTION

We transformed the restaurant through the use of earthy materials and
custom lighting. A bold stone wall creates continuity and counterpoint
between the lounge and dining areas. Complementary curved elements
in the floor, bar and ceiling reflect the guest circulation path and help
visually define and separate the lounge and dining areas.

RESULT

The environment also complements seasonal American cuisine
– concise, powerful flavors blended in a light, contemporary presentation.

“The ambience including the decor, location,
lighting, noise level and dining views are all out of sight.”
—Trip Advisor / Review
.